МЕЃУНАРОДНИ ФОЛКЛОРНИ ФЕСТИВАЛИ
ОХРИД – МАКЕДОНИЈА
Културно Уметничко Друштво НЕФРЕТИТИ од Охрид има настапувано на 5 домашни фестивали кои се одржуваат во Охрид и Струга – Интернационални .
Фестивалите се меѓународни и на нив учествуваат ансамбли од целиот свет. Истите се организираат со цел заедно да уживаме во најразличните култури преку игрите, музиката како и колоритните носии. Учесниците покрај запознавањето со најразлични култури од повеќе земји во светот ќе имат можност за дружење и стекнување на нови пријателства.
КУД НЕФРЕТИТИ има настапувано :

2009 година

1.Ѓурговден Младински совет на општина Охрид – 06.05.2009
2.Св.Кирил и Методи – 24.05.2009
3.Летна Египќанска ноќ – 25.06.2009
4.Мулти етнички хепенинг – 03.07.2009
5.Балкански Фестивал – 06.07.2009

2010 година

1.Велесто 2010 – 30.05.2010

2.Балкански Фестивал – 01.07.2010

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: